Herroepingsrecht

Artikel 7: Herroepingsrecht of retour

De bepalingen van dit artikel gelden enkel voor klanten die in hun hoedanigheid van consument artikelen online aankopen : De consument heeft het recht aan de verkoper mee te delen dat hij afziet van de aankoop, zonder betaling van een boete en zonder opgave van motief binnen de 14 dagen vanaf de dag die volgt op de levering van het product. Klanten die van het herroepingsrecht gebruik wensen te maken, kunnen binnen de 14 dagen vanaf de levering contact opnemen met de klantendienst via e-mail (webshop@esterella.be) en de goederen in de originele verzenddoos en samen met het retourformulier binnen de 14 dagen vanaf de levering van de goederen op hun kosten terug bezorgen aan Esterella, 3620 Lanaken (België), Stationsstraat 46/33. Onvoldoende of niet-gefrankeerde leveringen worden niet geaccepteerd. 

Het teruggestuurde product moet teruggestuurd worden in nieuwe toestand (artikel inclusief met barcode sticker en verzegelingstag ), in zijn oorspronkelijke verpakking, in perfecte staat en vergezeld van de factuur en van een volledig ingevuld retour document. Enkel artikelen die zich in de originele en onbeschadigde verpakking bevinden, samen met alle toebehoren, gebruiksaanwijzingen en factuur of aankoopbewijs kunnen worden teruggenomen. Zullen in geen geval worden teruggenomen: - gebruikte, bevuilde, beschadigde of onvolledige artikelen - artikelen waarvan de verpakking (of een deel ervan) geopend werd - artikelen die op maat van de klant zijn gemaakt - artikelen die door hun aard niet kunnen worden teruggezonden- artikelen zonder barcodesticker of etiket of waarbij de verzegelingstag gebroken is.

Bij het verlies/verloren gaan van het verzonden pakket, ligt de last van bewijsvoering bij de klant. Deze moet kunnen aantonen dat het werd verstuurd naar de verkoper op aangegeven adres.

Na afhandeling van de retour wordt de klant door de verkoper terugbetaald via terugstorting op de rekening/kaart die gebruikt is voor de betaling (excl. de Verzendingskosten, deze worden niet terug betaald). De terugbetaling zal gebeuren binnen de 30 dagen na ontvangst van de retour door de verkoper, op voorwaarde dat alle vereisten zoals hierboven beschreven strikt is voldaan. Het bedrag dat terugbetaald wordt zal in elk geval nooit groter zijn dan het door de Klant effectief betaalde bedrag van het aangekochte artikel. Aan de retour zijn naast de verzendingskosten geen andere kosten noch enige vergoeding verbonden.

Elke retour waarvan de afzender niet kan geÏdentificeerd worden zal geweigerd worden en zal teruggestuurd worden naar de afzender.

Onterechte retours of retours die niet aanvaard kunnen worden wegens één van de bovenstaande voorwaarden zullen teruggestuurd worden nadat een forfait van €20 (onderzoek administratie)betaalt is. Deze €20 zal de klant eerst moeten storten voordat het pakket terug retour gestuurd wordt. Zolang hier niet aan voldaan wordt zal het artikel in bewaring genomen worden. 


Artikel 7b: Geen retours op Outlet

Artikelen in promotie zijn stockmodellen die aan verminderde prijs worden verkocht , dit gaat dikwijls om uitloopmodellen of laatste stuks. Indien U een model die in promotie staat wilt bijbestellen of in een andere maat wenst (en dit nog mogelijk is) dan geldt de afprijzing niet op het bijbestelde artikel. Dus afprijzing is enkel van toepassing op stockmodellen.
Artikelen in promotie komen ook niet in aanmerking voor ruil of creditering.

Artikelen die op aanvraag van de klant moeten gegraveerd worden, worden niet geruild of terug genomen.
Koopjes worden niet omgeruild. ( Dit zijn artikelen die sterk verminderd zijn van prijs )

Artikelen die speciaal besteld worden voor de klant dus een ring op maat of een artikel die speciaal besteld wordt die wij niet op voorraad hebben en die door de klant specifiek besteld wordt komen niet in aanmerking voor retour of terugbetaling.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x